tvoření

DIY: Proměna korkové nástěnky – Fabric covered cork board

Dlouho jsem si pohrávala s myšlenkou dát naší staré korkové nástěnce novou tvář, ale nějak na to pořád nebyl čas. Až jsem se teď vrhla na podzimní tvoření, přišla řada i na ni. Takže dnes vám přináším návod, jak “zrenovovat” korkovou nástěnku.

I have long toyed with the idea of giving our old cork bulletin board a new face, but somehow I still didn´t have time to do it. Until now, when I jumped into creating fall decorations, it was suddenly its turn. So today I bring you a tutorial on how to easily make a fabric covered cork board.



Na tento nápad jsem přišla…můžete dvakrát hádat kde…no samozřejmě na milovaném Pinterestu 🙂
I came across this DIY on…you can guess twice where…yes, on my beloved Pinterest!

Co budete potřebovat / What you´ll need

  • starou (nebo novou) korkovou nástěnku, kterou chcete předělat / old (or new) cork board to redo
  • bílou akrylovou barvu / white acrylic paint
  • filc o rozměrech plochy nástěnky (bez rámu) / felt to cover the board
  • látku dle vašeho výběru na překrytí filcu / fabric of choice to cover the felt
  • bezbarvý matný akrylový sprej / matte acrylic spray
  • tavnou pistoli a silikové tyčinky / glue gun and glue sticks
  • připínáčky / pushpins
  • tužku, nůžky, pravítko, štětec / pencil, scissors, ruler, brush

Krok 1 / Step 1

K předělávce jsem použila naši starou korkovou nástěnku, kterou jsme mívali nad naším pc stolkem, Tentokrát jsem rám napřed nepentrovala, jako jsem to udělala při předchozích dvou projektech (o nich si můžete přečíst tady a tady), ale barvu jsem nanesla přímo na rám.
I started with an old cardboard we used to have above our PC table. This time I haven´t bothered to penetrate the frame like in my last two projects (read about them here and here), but brushed the frame directly white with acrylic paint. 

Když barva zaschla, nanesla jsem matný bezbarvý sprej – osvědčila se mi značka Dupli-Color.
Once the paint was dry, I wanted it to have a bit matte, so I used my favorite Dupli-color spray.

Krok 2 / Step 2

Zatímco barva na rámu zasychala, připravila jsem si filc, který jsem naměřila a ustřihla podle velikosti korkové plochy. Poté jsem vzala látku (zbytek bavlny, který mi zbyl ze starého projektu) a nastříhala ji na každé straně cca o 1,5 větší než filc. Přebývající okraje látky jsem zahnula a pomocí tavné pistole přichytila na filc. Lepidlo jsem přes látku uhladila, aby nikde nevznikly nevzhledné bubliny a povrch byl hezky hladký. Potom jsem tavnou pistolí přilepila látku k nástěnce a opět pevně zmáčkla a uhladila.
While the paint on the frame was drying, I prepared a piece of felt that I measured and cut out to be big enough to cover my memo board. Then I took the fabric (I used cotton, which was a leftover from an old project) and cut it on each side about 1.5cm longer than the felt. I stretched the fabric over the felt, turned the edges and glued the fabric on the felt. I pressed the glue through the fabric and started smoothing the surface to remove any bubbles. Then I glued the cork and fabric together and again pressed tightly. 

Krok 3 / Step 3

Teď přišel čas nástěnku trošku dozdobit (i když to možná není nutné). Koupila jsem připínáčky s bílou hlavičkou a nejdříve je připnula v rozích. Pak uprostřed každé strany a tak dále a tak dále a přitom jsem pevně napínala látku. Jelikož jsem nepoužila pravítko, nemám napínáčky připnuty rovnoměrně, ale snad to není tak poznat 😉

Now it was time to give the board a nice border (but it´s not necessary). I bought some decorative tacks and pinned them to the corners first, then to the middle of each side, and so on and so on, pulling the fabric tight. Since I didn´t use a ruler, the tacks are a bit uneven , but hope it´s not so visible 😉

A je to! Super jednoduchá proměna korkové nástěnky je hotová! Jak se vám líbí? Myslím, že ji pověsím v kuchyni, anebo nechám v pracovně. Kam byste si ji pověsili vy? Napište mi to do komentářů!

And that’s it! You have an easy peasy fabric cork board redo. How cute is that? This would be great in a kitchen or office. Where would you hang it? Feel free to leave me a comment! 

Pokud nechcete přijít o nejnovější příspěvky na mém blogu, staňte se jeho pravidelným čtenářem a zaregistrujte se na mém blogu v pravém horním rohu této stránky. Děkuji 🙂

If you don´t want to miss any of my recent posts please sign up for my blog in the top right-hand corner of this page. Thank you 🙂

Budu ráda, kdykoli budete chtít sdílet moje příspěvky na Facebooku nebo Twitteru. Pomůže mi to dostat můj blog k dalším lidem, kterým by se také mohly líbit.

Nezapomeňte mě také sledovat přes Pinterest, Bloglovin a Instagram.
A samozřejmě se těším na všechny vaše komentáře!
I will appreciate any time if you share my posts on Facebook or Twitter. It helps get my blog out to more people, who may like my posts.
Be sure to follow me on Pinterest, Bloglovin, and Instagram.

And of course, I look forward to reading all your comments.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rose Clearfield
    29.11.2016 at 5:44

    It looks great! Thanks for sharing!

  • Leave a Reply

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..